Етиопия посреща делегати от цяла Африка, както и представители на ФИФА, тъй като е домакин на 46-ата редовна асамблея на Африканската футболна конфедерация. Форумът започва в Адис Абеба на 22 октомври.

Дневният ред на конгреса включва ключови дискусии за бъдещето на африканския футбол, последвани от пресконференция с президента на асоциацията д-р Патрис Моцепе.

🔴🇨🇲 Samuel Eto’o is among other legends of African football who took part in the gala match organized on the eve of the 46th Ordinary General Assembly of CAF in Addis. #AfricanFootball #CAFCongress pic.twitter.com/kfGNNhnK7E

— Micky Jnr (@MickyJnr__) October 21, 2024

Преди това обаче бивши играчи (някои от страна на африканската конфедерация, други легенди пък доведени от ФИФА) взеха участие в приятелски мач на един от големите стадиони в столицата на Етиопия в понеделник. Бившето магическо дуо Джей Джей Окоча и Ел Хаджи Диуф бяха много активни в играта и показаха някои от уменията, които навремето караха защитниците по целия свят да се притесняват сериозно от тях.

Двамата са посланици на Африканската футболна конфедерация и застанаха пред медиите след мача, за да подчертаят важността от солидарност в африканския футбол.

Следвай ни: