Чисто статистически Уулвърхамптън е най-потърпевш от ВАР във Висшата лига, отбелязва ESPN. Технологията кара петия си сезон в английския си елит и за това време с цели 20 повече са случаите, в които след намесата й “вълците” са се оказали губещи - т.е. първоначално взето от съдията на терена решение е било в полза на отбора, но след това е било променено в полза на другия.

Това се случи и в последния кръг, когато съставът от “Молиню” допусна гол, с който загуби с 1:2 от Манчестър Сити. Тогава първоначално попадението на Джон Стоунс в последната минута не беше зачетено, но след намесата на ВАР това беше променено в полза на “гражданите”.

Не е случайно, че след края на предишния сезон точно от Уулвс призоваха останалите членове на Премиър лийг да се откажат от ВАР, но не срещнаха никаква подкрепа.

Уест Хам е втори в класацията с най-висок негативен баланс след намесата на технологията със седем отсъждания, променени в ущърб на отбора в сравнение с тези, променени в негова полза.

На другия полюс е Брайтън, при който с девет повече са случаите, в които отборът е на плюс след преразглеждане на дадено спорно положение с ВАР.

Под внимание в статистиката са взети показателите само на тези 13 клуба, които неизменно са били част от Висшата лига от въвеждането на технологията през кампания 2019/20 насам.

Следвай ни: