Шампионската лига се подновява с 9 мача довечера. С тях ще бъде даден стартът на третия кръг от основната фаза, в която вече няма групи.

Първи на фронта ще излязат Милан - Брюж и Монако - Цървена звезда. “Росонерите” ще гонят първи точки след двете си препъвания в началото – загуби от Ливърпул и Байер (Леверкузен). Напоследък в първенството Милан има подем, записвайки 4 победи от 5 мача, което вероятно подсказва три точки тази вечер.

Рафаел Леао и Фикайо Томори ще се завърнат сред титулярите, след като бяха оставени резерви срещу Удинезе. Тео Ернандес също ще е в стартовата единайсеторка, след като не игра в първенството поради наказание. Тами Ейбрахам е контузен.

В 22 часа ще видим повторение на финала от миналия сезон между Реал Мадрид и Борусия Дортмунд. Испанският гранд се насочва към този мач след две поредни победи срещу  Селта (2:1) и Виляреал (2:0). Реал загуби последния си мач в Шампионска лига - при визитата на Лил с 0:1. Това е единственото поражение на тима за сезона.

Борусия Дортмунд спечели и двете си срещи в надпреварата този сезон по много категоричен начин. "Жълто-черните" сразиха Брюж с 3:0 като гости в първия кръг, а след това разбиха Селтик със 7:1 у дома. Борусия обаче записа три победи и две поражения в изминалите пет двубоя. Германският тим отказа официална тренировка на “Сантиаго Бернабеу”. Според “Билд” наставникът Нури Шахин се притеснявал от шпиони и затова предпочел отборът да тренира на друго място.

Арсенал приема Шахтьор (Донецк) с надеждата да добави нови три точки. В Шампионската лига „артилеристите“ започнаха с 0:0 в Бергамо срещу Аталанта, а после биха ПСЖ. В последния си мач за първенство обаче Арсенал допусна първа загуба, подхлъзвайки се при визитата си в Борнемут.  Микел Артета се надява Букайо Сака да се възстанови, тъй като заместващият го Рахийм Стърлинг не успява да го замести адекватно. Капитанът Мартин Йодегор продължава да е контузен.

Мачовете във вторник:

19:45  Милан - Брюж

19:45 Монако - Цървена звезда

22:00 Арсенал - Шахтьор

22:00 Астън Вила - Болоня

22:00 Жирона - Слован Братислава

22:00 Ювентус - Щутгарт

22:00 ПСЖ - ПСВ Айндховен

22:00 Реал Мадрид - Борусия Д

22:00 Щурм Грац - Спортинг