Представянето на Фернербахче от началото на сезона бе определено като “нещастно и безнадеждно” под ръководството на Жозе Моуриньо само дни преди сблъсъка с Манчестър Юнайтед в Лига Европа. “Специалния” ще се изправи в четвъртък срещу бившия си тим, след като в последните си пет мача има само две победи, а турският гранд се намира на незавидното четвърто място в местната Суперлига. Португалецът пък се провали още в началото на сезона, когато не успя да класира “жълтите канарчета”, губейки сблъсъка с френския Лил.

В неделя Фенербахче на два пъти пропиля преднина, завършвайки само 2:2 срещу Спансунспор, а именно това представяне бе причина за не особено ласкавите коментари от страна на легендата Волкан Демирел.

“В момента този отбор на Фенербахче е смес от нещастие и безнадеждност. Защо нещастие? Заради средата, в която се намира. Защо безнадеждност? Заради очакванията, които всички имахме. Заради това, което очаквахме от Моуриньо, от трансферите през лятото, които бяха направени. Казахме си, че ще видим какво ще стане след международната пауза, но нищо не се е променило, а нещата продължават все така. Чакахме да видим нещо различно, но нямаше никакви промени в подхода към мачовете, няма никаква разлика дали домакинстват или гостуват. Ако водиш 2:1, това значи ли, че Фенербахче ще играе със седем човека в отбрана,” заяви Демирел пред местното издание “Фанатик”.

През последното лято в истанбулския гранд бе направена мащабна селекция, като бяха привлечени сериозни имена като Ален Сен-Максимен, Чаглар Союнджу, Дженк Тосун и Софиан Амрабат, които се присъединиха към също солидни играчи като Фред, който игра в Манчестър Юнайтед именно под ръководството на “Специалния”, както и Един Джеко.

След равенството със Самсунспор пък Жозе Моуриньо в типичния си стил бе изключително изнервен и влезе в директен конфликт с част от журналистите на пресконференцията.

“Започвам да разбирам какво е Турция. Изненадан съм, че не питате защо на играе Ирфан Егрибаят (резервният вратар), също съм изненадан, че не питате защо Дженк Тосун не играе, изненадан съм, защото винаги питате за играчи, които не играят. За мен Душан Тадич беше най-добрият ни играч в някои мачове, не защото бележи важни голове, а заради баланса, който носи на отбора, заради организацията, заради това, че не допуска глупави грешки. Ако не искате да играе той, а някой друг, който не играе толкова, добре. Трудно ми е да дам повече причини, защото не искам да правя анализ на играчите публично. Трябва да ги защитавам и да не издавам твърде много защо един играе, а друг не. Наясно съм, че това е културата тук. Всяка седмица има плач да пусна в игра Ирфан Кахведжъ (който се появи като резерва срещу Самсун), но понякога играчите, които вие смятате за феноменални, не са такива и правят грешки в критични за отбора моменти,” заяви Моуриньо.

Следвай ни: