Голмайстор номер едно в историята на българския национален отбор Юнайтед Димитър Бербатов смята, че острието на Манчестър Юнайтед Расмус Хойлунд трябва да бъде по-настоятелен в в играта си, като трябва поне донякъде да загърби своята положителна страна. Датчанинът пропусна началото на сезона поради контузия, но в последните мачове е несменяем титуляр, а при победата над Брентфорд през уикенда си спечели доста похвали за представянето си.

“Мисля, че като нападател той трябва да бъде по-взискателен към съотборниците си, да е готов донякъде за конфликт. Не трябва да е толкова мил и просто да улеснява играта на играчите около себе си. Например да иска топката директно, да го заявява, защото виждам, че понякога той прави правилните спринтове зад гърба на отбраната, но никой не го вижда. Смятам, че той трябва да има повече гняв в себе си, но да го насочи в правилната посока,” заяви Бербатов.

Донякъде по-положително за Хойлунд се изказа легендата на Ливърпул Джейми Карагър, който смята, че нападателят най-после е започнал да изглежда като играча, който се очаква да бъде.

“Смятам, че Хойлунд започва да изглежда като истински футболист. Той наистина много ме впечатли с играта си преди няколко седмици срещу Порто, внесе истинска промяна. Той има истински талант и е човекът, който може да вкара победен гол, смятам, че наистина започва да изглежда като този футболист,” отбеляза бившият защитник.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages