Старши треньорът на Байер (Леверкузен) - Чаби Алонсо, е много вероятно да напусне клуба идното лято, съобщава журналистът Флориан Плетенберг.

Според източника интерес към назначаването му проявяват носителите на титлата от Шампионската лига от последните два сезона Реал Мадрид и Манчестър Сити, като се твърди, че “аспирините” обмислят да се насочат към двама специалисти при евентуална раздяла с Алонсо. Това са Сандро Вагнер от щаба на Германския национален отбор, както и настоящият наставник на Щутгарт - Себастиан Хьонес.

Към момента германските шампиони се движат добре и през настоящия сезон, заемайки четвъртото място в Бундеслигата и се намират на само три точки зад лидера Байерн (Мюнхен).

Алонсо води настоящия си отбор от 2022 г., като донесе първа шампионска титла на Байер (Леверкузен), завръщане в Шампионската лига, участие на 1/2-финал и финал в Лига Европа в два поредни сезона, Купа и Суперкупа на Германия.

Успехите на специалиста родиха отдавна спекулациите, че той би могъл да оглави представителния отбор на друг клуб, като през пролетта най-много се говореше за английския гранд Ливърпул. След края на сезона обаче испанецът остана начело на “аспирините”, а в града на Бийтълсите пристигна Арне Слот.

Следвай ни: