Този петък от 11 ч. пред апелативен съд ще се разглежда делото за убития на 10 семпември 2018 г. балетист и велосипедист Мартин Чикалов. Той беше блъснат в близост до пешеходната пътека до Летния театър от шофьор без книжка, с нарушено зрение и без очила, каращ с над 100 км/ч, в чиято кръв са открити следи от упойващи вещества, припомнят създатели на събитието "Делото за Марти - апелативен съд" във Фейсбук.


През декември шофьорът беше осъден на 9 г. затвор. Заради съкратено съдебно производство присъдата бе редуцирана до 6 г. Сега той се бори за още по-голямо намаляване на присъдата, а потърпевшата страна - за увличаване: смятаме, че при такова количество отежняващи вината обстоятелства ефективната присъда трябва да бъде максимална - 15 г.

Много е важно да покажем, че нашето общество иска справедливост. Затова се събираме пред съда на 17.05.2019 в 9:40. Мирни, силни и единни.

Ще сме благодарни, ако сте с нас! - призовават организаторите.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html