Нападателят на Арсенал Габриел Жезус обяви причината да напусне Манчестър Сити. Бразилският национал премина през лятото от "Етихад" на "Емиратс" срещу 45 милиона паунда. Той разкри, че е решил, че е време да си тръгне от Сити заради това, че не се вписва в схемата на игра на мениджъра Джосеп Гуардиола.

"Гуардиола има свое виждане за футбола и за това какво иска на терена. Вече от теб зависи дали ще го приемеш или не. Ако не си съгласен, казват ти "благодаря" и те изпращат да търсиш друго предизвикателство. Дълго време се примирявах и се опитвах да се нагодя, но в един момент си казах: "Наистина ли искам това за себе си?". Благодарих му за всичко, той ме разбра и всеки продължи по пътя си. В Арсенал всичко е много по-различно. Футболът е различен, различни играчи, различни модели на игра", разкри Жезус за "ESPN Бразилия".

"Имах дълъг разговор с Артета за начина на игра на Арсенал. Той ме познава, аз също го познавам, бързо разбрах какво иска от мен. Сега съм по-свободен на терена, играя с усмивка и се опитвам винаги да давам най-доброто", призна още нападателят.

Накрая той коментира предстоящото дерби с Тотнъм през уикенда.

"Имам богат опит с дербита, още от времето в Палмейрас, после в Сити и Бразилия. Така че знам какво е дерби, но пък никога не съм играл в сблъсък между Арсенал и Тотнъм. Така че ще ми бъде за първи път. Надявам се да победим не само в първото, но и във всички останали дербита, в които ще играя", завърши бразилецът.

Снимки: Gettyimages