Бившият вратар на националния отбор на Аржентина Серхио Ромеро се сби с фенове на Бока Хуниорс след домакинската загуба с 0:1 от Ривър Плейт. След края на Суперкласико 37-годишният страж на „синьо-жълтите“ се качи на трибуните, за да се разправя с привържениците на отбора.

Мануел Лансини реализира единствения гол в мача в 20-ата минута. В добавеното време на двубоя Бока Хуниорс стигна до изравняване чрез Милтън Хименес, но попадението беше отменено заради игра с ръка.

След края на дербито разочарованият Ромеро се прибра в тунела. Последва обаче хаос на трибуните и хвърляне на предмети. Бившият вратар на Манчестър Юнайтед не се стърпя, върна се на терена и започна саморазправа с феновете.

Някои от привържениците на Бока Хуниорс опитаха да успокоят страстите, но въпреки това напрежението ескалира и се наложи останалите играчи и хора от персонала на клуба да се намесват.

След 15 изиграни мача Бока Хуниорс заема 11-о място в класирането с 21 точки, докато Ривър Плейт е пети с 24. Лидер в класирането на аржентинското първенство е Велес Сарсфилд с 30, на три пред Унион Санта Фе.

 

RIVER LE ROMPIÓ EL ORTO A BOCA EN SU CANCHA Y LOS HINCHAS SE PUTERON CON ROMERO JAJAJAJAJAJAJAAJAAJAJAJSJAJAJAJAJAJA

LES ARRUINAMOS LA VIDA Y LES ARMAMOS OTRO CABARET, HERMOSO

— SpiderCarp ️ (@SpiderCarp23)