Шампионът Интер приема Милан днес от 21:45 в първото дерби на Малката Мадона за сезона, което отново е орисано да има исторически привкус. “Нерадзурите” ще се опитат да спечелят забележителна седма поредна победа над градския съперник, което не се е случвало в актива на никой от двата тима в 115-годишната история. “Росонерите” пък са наясно, че ново поражение ще им носи не само срам, но и поредно разочарование за феновете и вероятно смяна на треньора Пауло Фонсека.

Интер записа нулево равенство с Манчестър Сити в Шампионска лига и отзвукът за играта на тима беше почти изцяло позитивен, което контрастира ярко с поражението на Милан от Ливърпул с 1:3, защото “росонерите” се представиха всъщност най-зле от всичките пет италиански тима в най-силния клубен турнир.

Добра новина за Симоне Индзаги е завръщането в групата на Федерико Димарко и фактът, че Лаутаро Мартинес най-вероятно ще започне сред титулярите, след като беше съхранен срещу Сити и влезе като резерва след 60-ата минута. Естествено, Интер на Индзаги има само положителни спомени от последните шест дербита с Милан, които не просто бяха спечелени, ами и с голова разлика 18:2. Феновете пък никога няма да забравят историческата победа в миналото дерби, защото с нея беше узаконено бленуваното 20-о скудето. Отделно Интер има 13 победи в последните 18 срещи с "червено-черните".

Arte e tradizione 💫
Questo è il #DerbyMilano 🔥#ForzaInter pic.twitter.com/dOZeR3Dye2

— Inter ⭐⭐ (@Inter) September 21, 2024

За Милан ситуацията от началото на сезона е почти изцяло мрачна, а единственият позитив след загубата от Ливърпул е, че Майк Менян все пак изглежда готов да започне срещу Интер, за да не се налага на вратата да е 19-годишният Лоренцо Ториани. Статистиката персонално на Фонсека срещу “нерадзурите” също не е положителна - три равенства и една загуба.

🗣️ Coach Fonseca on the eve of #InterMilan:

📈 Improvements to be made
🔎 Inter
⚽ Controlling possession#SempreMilan pic.twitter.com/3utzu5JW9n

— AC Milan (@acmilan) September 21, 2024

В последните девет дербита на Милано е падал гол през първото полувреме, а Интер е бил негов автор в цели осем случая. Милан ще разчита на Кристиан Пулишич и Рафаел Леао, за да развали тази тенденция, докато феновете на Интер ще разчитат Мартинес най-после да се отпуши през новия сезон, и то срещу любимата си жертва Милан.

Интер е с 8 точки след 4 кръга, а Милан е с 5.

Следвай ни: