Ривър Плейт спечели с 1:0 поредното издание на аржентинското Суперкласико. Отборът на Марсело Гаярдо победи вечния си съперник Бока Хуниорс на неговия "Бомбонера" и излезе на пето място в класирането. "Милионерите" събраха 24 точки, а Бока остана с 21 след второто поредно поражение и се намира на 11-а позиция.

Големият герой за Ривър беше Мануел Лансини. Опитният халф вкара единствения гол в 20-ата минута. В добавеното време на дербито имаше отменен гол на домакините заради игра с ръка. Тази ситуация нажежи страстите до краен предел и Кристиан Лема от Бока Хуниорс получи червен картон.

Единсон Кавани и Мигел Мерентиел започнаха в предни позиции за Бока Хуниорс, а нападението на Ривър водеха Факундо Колидио и Адам Барейро.

И двата отбора са непостоянни от началото на сезона, но Ривър Плейт подобри резултатите си след завръщането на Гаярдо и днес показа, че превъзхожда Бока. Гостите можеха да стигнат и до по-убедителен успех, но направиха няколко сериозни пропуска пред вратата на Серхио Ромеро.

Голът на Лансини падна при първата опасна атака на Ривър. Колидио влезе в наказателното поле и шутира остро, Ромеро изби, но при добавката Лансини не сгреши. За бившия халф на Уест Хам това беше първи гол след завръщането му в състава на "милионерите".

До почивката само стабилните изяви на Ромеро попречиха на гостите да направят още по-голяма крачка към победата. Насатвникът на Бока Диего Мартинес направи двойна смяна и пусна в игра Агустин Мартегани вместо Игнасио Мирамон. В състава на Ривър опитният защитник Херман Пецея замени Федерико Гатони.

Домакините натиснаха и бяха близо до изравняването в 72-ата минута, но удар на десния бек Луис Адвинкула срещна напречната греда. Резервата Мигел Борха пък можеше да вкара втори гол за Ривър.

В последната от добавените 7 минути Милтон Хименес прати топката във вратата на Франко Армани и публиката на "Бомбонера" изригна, но след намесата на ВАР съдията Николас Рамирес правилно отмени гола заради игра с ръка и победата остана за Ривър Плейт.

Следвай ни: