Част от най-големините футболни звезди в света готвят стачни действия. Недоволството им е предизвикано от непосилно сгъстения календар. 

Мачовете във футболния сезон се увеличават, времето за почивка съвсем се сви и възможността за стачка сред играчите вече открито се коментира.

Преумората и претовареният календар отдавна са проблем във футбола на топ ниво, но са още по-актуални именно сега - с разширените формати на евротурнирите и предстоящото през лятото ново и удължено Световно клубно първенство на ФИФА.

Това ще бъде най-дългата клубна кампания в досегашната история, тъй като след края на вътрешните първенства и европейските турнири е насрочено Световното клубно първенство, което ще тече от 15 юни до 13 юли.

Големи звезди като Ерлинг Холанд, Килиан Мбапе и Джуд Белингам вече възроптаха.

Тази седмица пък лидерът на Манчестър Сити и на Испания Родри отсече, че футболистите са готови да започнат стачка, ако не бъдат чути. По темата говори и вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа.

Алисон от Ливърпул, Жул Кунде от Барселона и Джон Макгин от Астън Вила също бяха сред футболистите, които алармираха: мачовете са твърде много и ситуацията става непоносима.

Всички те имат подкрепата и на водещи треньори като Пеп Гуардиола и Микел Артета, а Юрген Клоп също отдавна се е изказвал против пренасищането на календара.