Португалският старши треньор на Милан Пауло Фонсека заяви, че вярва в отбора си преди градското дерби с Интер, въпреки че е наясно как на футболистите им трябва още време, за да започне да играе според неговите представи.

Фонсека е изправен пред планина от критики и натиск заради разочароващото начало на сезона. Домакинското поражение с 1:3 от Ливърпул във вторник засили тези настроения, а в медиите се прокрадват съмнения за бъдещето на специалиста.

"В момента има разочарование сред нас, но има и увереност, че ще излезем от тази ситуация. Аз също вярвам на момчетата", заяви Фонсека пред журналистите.

”В последните няколко дни работихме фантастично. Много силни футболисти дойдоха в отбора по време на трансферния период. Тук също имаме лидери, но ни трябва още време, за да станем наистина силни. Трябва ни време, но не търся извинения, повярвайте”, изтъкна португалецът.

🗣️ Coach Fonseca on the eve of #InterMilan:

📈 Improvements to be made
🔎 Inter
⚽ Controlling possession#SempreMilan pic.twitter.com/3utzu5JW9n

— AC Milan (@acmilan) September 21, 2024

"Ливърпул е добър пример за отбор. Те пуснаха гол само три минути след началото на мача, но това по никакъв начин не промени поведението им. Искам нашите футболисти да имат същата увереност. Нищо не бива да се променя от нашия план, дори и да допуснем гол, дори и да изоставаме в резултата. Това е самочувствието, което искам да имаме. Ливърпул е добър пример за поведението, което търся от нашия отбор”, каза специалистът.


"За нас това е важен и труден мач. Ще се изправим срещу много добър отбор, но ние трябва да мислим позитивно. Една победа би означавала много за нас. Подготвихме се за мача въз основа на силните страни на съперника, който е много солиден. Следвахме обаче и нашите принципи. Трябва да се защитаваме добре и да вкараме повече голове от тях", завърши треньорът на "росонерите".

Следвай ни: