Галатасарай спечели свирепото дерби с Фенербахче и запази стопроцентовия си актив от началото на сезона в Турция. Отборът на Окан Бурук се наложи с 3:1 над "фенерите" на техния "Шюкрю Сарачоглу" и събра 18 точки. Домакините, за които това беше първа загуба в турското първенство под ръководството на Жозе Моуриньо, са втори с 13.

Фенербахче отправи повече удари и създаде повече чисти положения, но ефективността на Галатасарай се оказа решаваща за изхода на двубоя. Виктор Осимен не успя да отбележи първия си гол за "червено-жълтите", но игра силно и асистира за едно от попаденията.

Резултатът беше открит в 20-ата минута след красиво воле на Лукас Торейра от границата на наказателното поле. Топката срещна гредата, след това се отби от гърба на Доминик Ливакович и влезе във вратата.

Само осем минути по-късно Осимен свали топката с гърди за Дрис Мертенс, а белгиецът изпревари Чаглар Союнджу и технично прехвърли Ливакович.

След час игра Лукас Торейра комбинира с Габриел Сара, който вкара трети гол за Галатасарай. Домакините върнаха едно попадение чрез точно изпълнена дузпа от Един Джеко, но нямаха сили за повече.

В друг мач от кръга Коняспор и Сивасспор завършиха 0:0.

Следвай ни: