Забележителната форма и резултати на Байерн (Мюнхен) от началото на сезона доведоха до сравнения между новия треньор Венсан Компани и легендите в професията Карло Анчелоти и Джосеп Гуардиола, които също в кариерите си бяха начело на тима.

Досега баварците са спечелили всичките си двубои - шест от шест. Става дума за четири в Бундеслигата, един в Купата на Германия и един в стартиралата Шампионска лига. Общо в тях Хари Кейн и неговите съотборници са реализирали 29 гола. Само за последната седмица Байерн наниза 20 попадения в рамките на три мача.

Компани се превърна в първия треньор на Байерн от Гуардиола от сезон 2015/16 насам, който печели първите си три визити в първенството. Освен това белгиецът е първият наставник на “червените” след Анчелоти от сезон 2016/17 насам, който започва в Бундеслигата с четири победи. И в двете въпросни кампании Байерн вдигна титлата.

Серията на Байерн сега може и да бъде прекъсната, защото следващият двубой по програма е срещу първенеца Байер (Леверкузен). Дербито е следващата събота 28 септември) от 19:30 часа на “Алианц Арена”.

Следвай ни: