Лече и Парма завършиха 2:2 във вълнуващ двубой от 5-ия кръг на Серия "А". Домакините водеха с 2:0 до третата минута на добавеното време, но допуснаха два късни гола и трябваше да се примирят с едната точка.

Парма не заслужаваше да загуби и, макар и късно, късметът се усмихна на "дуковете". Попаденията за тях отбелязаха появилите се от пейката Понтус Алмквист и Антоан Ено.

Преди почивката Лече поведе с гол на Патрик Доргу. Младият датски защитник се разписа в 32-ата минута след подаване на Илбер Рамадани. В 47-ата минута десният бек на домакините Фредерик Жилбер получи директен червен картон за удар без топка, но малко по-късно Матео Канчелиери от Парма също беше изгонен.

В 59-ата минута Ненад Кръстович удвои преднината на Лече и стана първият футболист на тима, който бележи директно от пряк свободен удар в Серия "А" след друг черногорец - Мирко Вучинич.

Кръстович можеше да реши всичко в полза на домакините, но в 90-ата минута предпочете да стреля вместо да подаде на свободен свой съотборник. Тази проява на нападателя беше наказана и Парма намали с точен изстрел на Алмквист. В оставащото време гостите рискуваха и хвърлиха всичко в атака. Така се стигна до центрирането на Анас Хадж и попадението с глава на Ено за крайното 2:2.

В класирането Парма е на 11-о място с 5 точки, а толкова има и Лече, но южняците са с по-лоша голова разлика.

Следвай ни: