Пари Сен Жермен допусна първа грешна стъпка в Лига 1. След четири победи от началото на сезона, днес тимът на Луис Енрике стигна само до 1:1 при гостуването си на Реймс. Домакините поведоха с гол на Кейто Накамура в 9-ата минута, а в средата на второто полувреме Усман Дембеле възстанови равенството.

Парижани не впечатлиха и играха по-слабо, отколкото срещу Жирона в Шампионската лига през седмицата, но все пак избегнаха поражението. Те са начело в подреждането с 13 точки, следвани от Марсилия и Монако с по 10. Реймс е на петата позиция с 8 точки.

Като титуляри за ПСЖ започнаха Рандал Коло Муани и Дезире Дуе, но и двамата разочароваха с представянето си. Реймс се възползва от колебливото начало на шампионите и поведе в 9-ата минута след комбинация между двамата японци Юния Ито и Кейто Накамура. Матвей Сафонов не се намеси добре и топката влезе във вратата му.

Последва натиск на ПСЖ, но без почти никакви чисти положения. Домакините се защитаваха много дисциплинирано и запазиха преднината си до почивката.

Второто полувреме също не се развиваше добре за тима на Луис Енрике, но всичко се промени след появата в игра на Дембеле. Френският национал смени Дуе в 65-ата минута, а в 68-ата се възползва от диагонално подаване на Жоао Невеш и отблизо се разписа за 1:1.

В оставащото време парижани ненаправиха достатъчно, за да стигнат до трите точки, но продължават да нямат загуба през сезона.

Следвай ни: