Манчестър Юнайтед направи поредна грешна стъпка във Висшата лига. „Червените дяволи“ не успяха да пробият опълчението на Кристъл Палас и завършиха 0:0 визитата си на „Селхърст парк“.

"Орлите" пък все още нямат победа през настоящия сезон, за тях това беше трето равенство. Воденият от Оливер Глазнер тим е на 16-о място с три точки. Манчестър Юнайтед пък 10-и с 8 точки в своя актив.

В 3-ата минута след центриране от корнер от страна на Кристиан Ериксен, Матайс де Лихт стреля с глава, но бившият страж на „червените дяволи“ Дийн Хендерсън се намеси.

В 10-ата минута Джошуа Зиркзее отлично изведе в празно пространство Алехандро Гарначо, той напредна и стреля, но стражът на домакините отново се намеси.

Манчестър Юнайтед пропусна златна възможност да излезе напред в резултата в 26-ата минута, когато Диого Далот изведе Алехандро Гарначо очи в очи с Хендерсън. Ударът на аржентинеца обаче бе право в напречната греда, последва добавка от страна на Бруно Фернандеш, който също прати топката в напречната греда.

По-късно Фернандеш центрира отляво в наказателното поле, но там последователно Зиркзее и Гарначо се разминаха с топката преди да нанесат решителния удар.

Домакините започна силно второто полувреме. Еди Нкетия пропусна страхотна възможност да се разпише във вратата на Манчестър Юнайтед, след като стреля от близка дистанция, но Андре Онана направи феноменално спасяване. Последва добавка от страна на Исмаила Сар, но камерунският страж на гостите бе на висота в 66-ата минута.

В 69-ата минута Дейвид Кут не отсъди дузпа за Манчестър Юнайтед след игра с ръка на Максон Лакроа в собственото си наказателно поле след центриране от корнер.

След проверка на ситуацията с ВАР не бе намерена очевидна грешка от съдията на терена.