Шампионът Зенит постигна очаквана победа в 9-ия кръг на руската Премиер лига. Питерци спечелиха с 3:1 домакинството си на Факел (Воронеж), въпреки че първи получиха гол, дело на бившия им футболист Евгений Марков. Той беше точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Страхиня Еракович.

В 52-ата минута Матео Касиера изравни, а другите попадения за гранда от Санкт Петербург реализираха Лусиано (67') и Александър Ерохин (87').

Зенит е водач в класирането с 23 точки и е единият от двата отбора без загуба от началото на сезона заедно с Краснодар. "Биковете" също не допуснаха грешна стъпка и се наложиха с 5:2 срещу новака Акрон (Толиати).

Звездите на Краснодар Джон Кордоба и Едуард Сперцян вкараха по два гола, а освен тях се разписа и Никита Кривицов. Точни за домакините бяха Стефан Лончар и Владимир Хубулов. С успеха Краснодар събра 21 точки.

В дербито от съботната програма на РПЛ Рубин и ЦСКА (Москва) не се победиха - 1:1. Рифат Жемалетдинов откри в полза на "армейците" в 15-ата минута, а в 55-ата Егор Тесленко възстанови равенството.

ЦСКА заема 6-о място в класирането с 14 точки, а Рубин е 8-и с 11.

Следвай ни: