Гана се изправя срещу Уругвай в последен мач от група "H" на Световното първенство в Катар. В другия мач от групата лидерът Португалия излиза срещу Южна Корея.

Ганайците ще се класират за осминафиналите при победа или равенство, ако Южна Корея не спечели срещу Португалия. Ако корейците победят и Гана завърши наравно, ще се гледа головата разлика. Уругвай има шанс да продължи само при победа и Южна Корея не вземе три точки. Ако и двата отбора спечелят, головата разлика ще определи кой да се класира за следващата фаза.

Гана изигра два вълнуващи мача с много голове. В първия те отстъпиха на Португалия с 2:3, като пропуснаха шанс да изравнят в самия край. След това те спечелиха с 3:2 срещу Южна Корея. Уругвай пък е на другия полюс. Тимът няма отбелязан гол и разочарова с представянето си. Двукратният световен шампион започна с нулево равенство с Южна Корея и след това загуби с 0:2 от Португалия.

✍🏼 𝗟𝗔 𝗣𝗟𝗔𝗡𝗜𝗟𝗟𝗔

Ficha del partido contra Ghana por el 𝗚𝗥𝗨𝗣𝗢 𝗛 de la @fifaworldcup. #ElEquipoQueNosUne pic.twitter.com/vITCcwMXuD

— Selección Uruguaya (@Uruguay) December 2, 2022

В тима на Гана има две промени от срещата с Южна Корея. Алиду Сейду и Баба Рахман са титуляри за сметка на Тарик Ламптей и Гидеон Менса. При Уругвай промените са три. Капитанът Диего Годин, Матиас Весино и Едисон Кавани са сложени на пейката, а в стартовата единайсетарка започват Луис Суарес, Факундо Пелистри и Жиоржиан де Араскаета.

ГАНА - УРУГВАЙ

ГАНА: Ати-Зиги, Сейду, Амарти, Салису, Баба Рахман, Партей, Абдул Самед, Кудус, Андре Аю, Джордан Аю, Уилямс
УРУГВАЙ: Роше, Варела, Хименес, Коатес, Оливера, Бентанкур, Де Араскаета, Валверди, Пелистри, Суарес, Нунес

Снимки: Imago