Ръководството на Барселона е започнало проучването на трансферния пазар и опциите за свободни вратари още тази сутрин, информира местното издание “Спорт”. Късно снощи каталунците надделяха с 5:1 над Виляреал, но претърпяха свидна жертва в лицето на Марк-Андре тер Стеген, който получи сериозна контузия в коляното и вероятно ще отсъства около 8 месеца.

В момента трансферният пазар е затворен и на “Камп Ноу” единствено биха могли да вземат свободен агент. Интересна подробност е, че всяка травма на играч на отбор от Ла Лига дава възможност на съответния тим да привлече футболист на негово място с до 80% от неговата заплата. В момента резервен вратар на Барселона е Иняки Пеня, който през миналата година също получи шанс да играе, но представянето му бе колебливо, допускайки 32 гола в 17 мача. За сравнение Тер Стеген допусна 37 попадения в 36 мача.

Каталунското издание акцентира върху няколко свободни агенти - Кейлор Навас (37 години, Жорди Масип (35 години), Едгар Бадия (32 години), Иржи Павленка (32 години) и Лорис Кариус (31 години) като възможни избори на шефовете на “Камп Ноу”. Именно такава възможност е и бившя доскоро вратар на Ювентус Войчех Шчесни, който също в края на лятото бе освободен от “старата госпожа” и в момента си търси нов отбор. Интересно е, че доскоро в такава ситуация бе Давид де Хеа, който със сигурност също щеше да попадне в този списък като една от желаните възможности, но наскоро бившият страж на Манчестър Юнайтед подписа с Фиорентина.

Следвай ни: