Матео Стаматов игра цял мач за Пари (Нижний Новгород) в двубоя срещу Локомотив (Москва) от 9-ия кръг на руската Премиер лига. Отборът на българския защитник загуби с 1:3 и няма победа от началото на август, като заема 12-о място в класирането.

Дмитрий Воробьов даде преднина на Локо в 20-ата минута, но малко след това Хуан Мануел Босели възстанови равенството за домакините, водени от Саша Илич. През второто полувреме "железничарите" доминираха и заслужиха успеха с две попадения на младока Алексей Батраков.

За Локомотив това беше седма победа през сезона. "Червено-зелените" са трети в класирането с 21 точки, като отстъпват на втория Краснодар само по голова разлика.

Начело остава шампионът Зенит с 23 точки. Питерци са в серия от три поредни победи и по всичко личи, че и тази година са с най-големи шансове да вдигнат титлата.

В столичното дерби между Спартак и Динамо не беше излъчен победител - 2:2. И двата гола за Динамо вкара Константин Тюкавин. Нападателят откри в 3-ата минута, а в добавеното време донесе точката на отбора си. За Спартак точни бяха Манфред Угалде в 7-ата минута и Есекиел Барко от дузпа в 23-ата. Четвърт час преди края Ел Мехди Маухаб от Динамо получи червен картон.

В класирането динамовци са четвърти със 17 точки, а Спартак заема пета позиция с 16 точки.

Ростов се препъна срещу гостуващия Динамо (Махачкала) и двубоят завърши 0:0. Бившият нападател на Левски Роналдо този път не можа да се разпише, макар че беше сред най-активните в състава на домакините.

Равенството остави Ростов на седмо място в подреждането, а новакът Динамо (Махачкала) е девети.

Голове не паднаха и в срещата между Химки и Оренбург. По-недоволни от резултата могат да са гостите, които играха с човек повече от 25-ата минута заради червения картон на Абуси Гогуа.

Химки не успя да се измъкне от опасната зона и заема 14-о място със 7 точки, а толкова има и Оренбург, който няма победа от първия кръг.

Следвай ни: