Брюж загуби с 2:4 от Гент и прекъсна добрата си серия в белгийското първенство. "Синьо-черните" от "Ян Брейдел" разочароваха във втори пореден мач, след като преди няколко дни бяха разгромени с 0:3 от Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига.

Попадение на Макс Дийн и автогол на Жоел Ордонес дадоха добра преднина на Гент до почивката. Омри Генделман съвсем отчая домакините в 46-ата минута, но в ответната атака Андреас Сков Олсен намали. Отново Генделман вкара четвърти гол за гостите, а крайният резултат беше оформен от Густаф Нилсон в 69-ата минута.

Загубата остави Брюж на четвърто място в класирането с 13 точки, а толкова има и Гент. Лидер с актив от 19 пункта е Генк, който срази с 4:0 Дендер.

Домакините поведоха с точен изстрел на Толуваласе Арокодаре в 23-ата минута, а през второто полувреме се разписаха Кристофър Бонсу Баа (53'), Патрик Хрошовски (76') и Хюн-Гю О (83').

Кристиян Малинов за пореден път остана извън групата на Кортрийк, който направи 1:1 като гост на бившия тим на българския халф - Льовен.

В друг мач в неделя Мехелен се наложи над Серкъл Брюж с 2:0 и се изкачи в средата на таблицата в Юпилер лигата.

Следвай ни: