Легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн, който в момента се изявява като коментатор за “Скай Спортс”, бе доста критичен към поведението на мениджъра на Арсенал Микел Артета. В неделния следобед “артилеристите” завършиха наравно 2:2 в гостуването си на Манчестър Сити, но играха повече от едно полувреме с човек по-малко след изгонването на Леандро Тросар. Белгийското крило получи втори жълт картон още преди края на първата част за разкарване на топката, подобно на това на Деклан Райс преди два кръга срещу Брайтън.

След срещата Микел Артета отново загатна за своето недоволство от това решение, сравнявайки го с друга ситуация, при която не е бил изгонен Жереми Доку. “Имаше два инцидента, които бяха много сходни, но завършвайки по различен начин, което в крайна сметка ни принуди да изиграем мач, който никой не би искал да гледа. Можете да ме питате, но е очевидно, че аз няма да отговоря,” заяви испанецът.

“Мениджърите всяка седмица излизат и обясняват, че всяко решение е против тях. Просто приемете положението. Дълбоко в себе си той ще е доволен от тази точка, така че просто покажи малко класа, все пак си мениджър на Арсенал. Кажи сигурно заслужаваше червения картон, реагирахме добре и давай нататък. Стига толкова. Приеми от своето собствено лекарство и давай нататък, покажи малко класа,” реагира бившият капитан на “червените дяволи”.

След това Кийн продължи по-общо с критиките си към мениджърите, които всяка седмица критикуват съдиите и непрекъснато търсят извинения за случващото се по време на двубоите, което той определи като отегчително.

“Няма ли да е по-добре, ако някой мениджър излезе след мача и просто каже - да, беше глупаво, това си беше за жълт картон. Всеки треньор излиза и обяснява - не, това не беше фал, а нещо друго се случи пет минути по-рано. Просто бъдете достатъчно големи. Играчите правят глупости на терена, но излезте и покажете малко класа, кажете - съдията го изгони, разочаровани сме, но продължаваме напред,” заяви Кийн.

Следвай ни: