Диого Жота има най-голям шанс да вземе участие в дербито с Евертън от групата играчи на Ливърпул, които се възстановиха от своите контузии и подновиха тренировки през седмицата. Участието на Роберто Фирмино остава под въпрос, докато със сигурност двубоя в понеделник ще дойде твърде рано за Вирджил ван Дайк. Лошата новина за Юрген Клоп е, че Тиаго Алканатара не тренира в последните няколко дни заради болки в бедрото и не е сигурно дали ще бъде на разположение за дербито на Мърсисайд.

„Играчите, които подновиха тренировки, се намират на различен етап. Жота тренира нормално от два дни. Има още три дни, така че е възможно той да вземе участие. Мисля, че ще бъде на разположение, но трябва да изчакваме. За Боби Фирмино все още не знам. Трябва да видим как ще му се отрази интензитета на тренировките, след което ще вземем решение. Артур е в подобна ситуация. Вирджил не е толкова близо. Той продължава да работи. Тиаго има някои проблеми. Става дума за бедрените мускули. Заради това не можеше да тренира.

Знаем, че мачът с Евертън ще бъде труден. Шон Дайч е там и това вече имаше огромен ефект. Трябва да сме подготвени. В последните години много често беше така, че Евертън можеше да реши много от проблемите си само ако ни победи. За нас това не беше „нормален мач“, а сега е мач, в който се нуждаем отчаяно от трите точки. Трябва да покажем реакция. Не сме доволни и щастливи от момента, в който се намираме, но мисля, че е време да покажем, че този клуб е специален“, заяви Клоп по време на днешната си пресконференция.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago