Поредният кръг в Премиър лийг ще мине под знака на две големи дербита. Ливърпул ще се опита да постигне първа победа в първенството за 2023 година в сблъсъка с градския си съперник Евертън, който е във възход след назначението на Шон Дайч и победата над лидера Арсенал. Юрген Клоп ще се опита да стабилизира представянето на отбора си в защита, а евентуалното завръщане на Диого Жота и Роберто Фирмино може да върне резултатността в атаката на Ливърпул. Германският мениджър заяви на своята пресконференция, че Ван Дайк, който също поднови тренировки, няма да е готов за дербито. Ще се справят ли при това положение Жоел Матип и Джо Гомес с опасностите пред вратата на Алисон, които се очакват да идват предимно след статични положения? В последния си мач на „Анфийлд“ Ливърпул направи 0:0 с Челси и по този начин прекъсна серия от 33 поредни домакинства в Премиър лийг, в които отборът неизменно се разписваше в мачове за първенството. Ще успее ли Ливърпул да спечели дербито и това да даде тласък на отбора за втората половина от сезона? Върху тези въпроси дискутират журналистите на Sportal.bg Радослав Стойков и Васил Сумрачки и специалният гост на „Контра“ Анатоли Лалчев, който е представил на българския фенклуб на тима от "Анфийлд". 

След това фокусът се измества върху другото голямо дерби от кръга в Англия. Лийдс приема Манчестър Юнайтед на „Елънд Роуд“ във второто издание на „Войната на розите“ в рамките на няколко дни. През седмицата йоркширци поведоха с 2:0 на „Олд Трафорд“, но допуснаха изравняване. Треньорската рокада и тук, както в случая с Евертън, даде ефект, макар че все още Лийдс е воден от временен наставник. Ерик тен Хаг бе изключително недоволен от представянето на своя отбор през първото полувреме преди няколко дни, така че на „Елънд Роуд“ „червените дяволи“ ще се опитат да започнат много по-концентрирано.

В Испания Барселона може да дръпне с 11 точки пред Реал Мадрид, ако успее да победи Виляреал като гост. Това може да се се случи, тъй като „белите“ не играят през този уикенд в Ла Лига заради участието си на Световното клубно първенство. Каталунците са в настроение и изключителна форма, но Кике Сетиен вярва, че може да изненада бившия си отбор. 

Ден преди това Реал ще се опита да победи Ал-Хилал на финала на Световното клубно първенство и да си тръгне с трофей от Мароко, който да даде импулс на отбора за наближаващите сблъсъци в Шампионската лига срещу Ливърпул. Способен ли е шампионът на Саудитска Арабия да поднесе нова изненада, след като елиминира на полуфиналите Фламенго, или тимът на Карло Анчелоти ще запише нова изразителна победа след 4:1 срещу Ал Ахли? 

Гледайте превютата и прогнозите на „Контра“ за най-интересните мачове, които предстоят в следващите дни!

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe