Борусия (Дортмунд) посреща Челси в първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига. Двата тима никога не са се изправяли един срещу друг в евротурнирите. Повечето специалисти дават леко предимство на лондончани, въпреки че те са в серия от слаби резултати и имат само една победа от началото на 2023 година. Освен това, Челси няма успех в последните си 8 гостувания във всички турнири.

Борусия допусна едва 4 поражения в предишните си 21 мача на "Сигнал Идуна Парк" в Шампионската лига. Три от тези загуби обаче дойдоха срещу английски отбори. "Жълто-черните" всъщност нямат победа в последните си 10 мача срещу английски съперници. Съставът на Един Терзич се намира в отлична форма след паузата за Световното първенство, доказателство за което са шестте последователни победи във всички състезания.

Борусия се класира за 1/8-финалите в ШЛ, заемайки второто място в група "G" след Манчестър Сити. Челси пък финишира на първата позиция в Група "Е", в която бяха още Милан, РБ Залцбург и Динамо (Загреб).

Домакините са без младия си нападател Юсуфа Мукоко, който е контузен. Атаката води Себастиан Алер, а по двата фланга ще действат Карим Адейеми и Юлиан Брант. Салих Йозджан, Джуд Белингам и Емре Джан са тримата в средата на терена, а бранителите пред вратаря Грегор Кобел са Мариус Волф, Никлас Зюле, Нико Шлотербек и Рафаел Герейро. Сред резервите остават Марко Ройс и Матс Хумелс.

⚠️ Diese Elf geht von Beginn an ins Achtelfinal-Hinspiel! #BVBCHE #UCL pic.twitter.com/avffWWmKyq

— Borussia Dortmund (@BVB) February 15, 2023

Кадровите проблеми в Челси са повече и Греъм Потър отново ще използва от първата минута голяма част от привлечените през януари футболисти. Жоао Феликс ще играе зад изнесения в предни позиции Кай Хавертц, а по крилата ще се разчита на Михайло Мудрик и Хаким Зиеш. Рубен Лофтъс-Чийк е предпочетен пред Матео Ковачич като партньор на Енцо Фернандес в центъра, а защитното каре пред Кепа Арисабалага оформят Рийс Джеймс, Тиаго Силва, Калиду Кулибали и Бен Чилуел.

Chelsea tonight. 🔵@ParimatchGlobal | #UCL pic.twitter.com/B2QRy8Yr3t

— Chelsea FC (@ChelseaFC) February 15, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages