Барселона приема Манчестър Юнайтед в първи мач от плейофната фаза на Лига Европа.

Каталунците се представиха разочароващо в групите на Шампионската лига, но бяха и в тежка група с Байерн и Интер. "Червените дяволи" пък играят в Лига Европа от началото на сезона. В последните си 15 мачат тимът на Ерик Тен има 12 победи и само една загуба. Барселона пък има 14 победи и едно равенство в последните си 15 срещи и е убедителен лидер в Ла Лига.

Каталунците загубиха пет от последните си 11 европейски срещи на "Камп Ноу" и ще искат да подобрят тази статистика. Двата отбора са се изправяли един срещу друг 13 пъти, като 10 от тях са в Шампионската лига. В тези срещи Барселона има 6 победи, а Ман Юнайтед е с три.

Escalações de Barcelona x Man United#UEL pic.twitter.com/yHf5AQfEzD

— Central da Premier League (@centraldapl) February 16, 2023

Каземиро се завръща, след като пропусна последните два мача поради наказание. Неговото присъствие е наложително, тъй като Кристиан Ериксен е контузен, а пристигналият наскоро Марсел Забитцер e наказан. Поради наказание срещата ще пропусне и Лисандро Мартинес, а в центъра на защитата ще дейстават Люк Шоу и Рафаел Варан. Барселона е без Серхио Бускетс, който се контузи в неделя в срещата с Виляреал, и Усман Дембеле, който също е с травма. Франк Кесие ще запълва празнината в халфовата линия.

БАРСЕЛОНА - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Алба, Алонсо, Араухо, Кунде, Кесие, Де Йонг, Педри, Гави, Рафиня, Левандовски
МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Маласия, Шоу, Варан, Уан-Бисака, Каземиро, Фред, Бруно Фернандеш, Санчо, Рашфорд, Вегхорст

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago