Ръководството на Манчестър Юнайтед е решило да отложи крайното решение за Мейсън Грийнууд, съобщава местната преса. Това е станало, тъй като разследването навлиза във финалната си фаза и сега ще бъдат извършени ключови консултации с всички заинтересовани страни, след което информацията ще бъде препратена към изпълнителния директор Ричард Арнолд, който ще вземе окончателното решение, вероятно след разговор и със собствениците семейство Глейзър.

🚨 JUST IN:#MUFC have delayed confirming Mason Greenwood’s future at the club as they want to consult all key stakeholders and all members of the women’s team. @BBCSport

— UtdPlug (@UtdPlug) August 11, 2023

По-рано днес една от фенските групи на Юнайтед излезе с позиция срещу завръщането на нападателя в първия тим.

🚨 Full statement protesting the potential re-inclusion of Mason Greenwood pic.twitter.com/9PDBt2kNG7

— UtdPlug (@UtdPlug) August 11, 2023

Самият Грийнууд също е провел разговори с ръководството и е заявил категоричното си желание да се завърне в първия тим на “червените дяволи”, а не да бъде пращан под наем. В последните дни се появиха много снимки и клипчета от тренировки на младия нападател, а месните медии съобщиха, че от треньорският щаб получават всичката информация, за да са наясно с неговото физическо състояние преди очакваното му завръщане.