Отборът на Наполи направи обрат и в крайна сметка записа успех с 3:1 при гостуването си на новака Фрозиноне в единия двубой, с който беше открит новия сезон в Серия "А". Така италианският шампион показа характер и в крайна сметка надви първенеца в Серия Б от миналия сезон.

Мачът обаче започна кошмарно за “партенопеите”, след като техният опонент получи правото да изпълни дузпа заради нарушение на новото попълнение Йенс Каюсте срещу Хайме Баез. От бялата точка Абду Харуи даде аванс за “канарчетата”. Той обаче беше заличен в 24-тата минута от Матео Политано, който се възползва от разбъркване около наказателното поле на домакините. В 35-ата минута Джакомо Распадори реши, че е донесъл обрат в мача, но попадението му беше отменено поради засада. Все пак неаполитанците наистина взеха преднина само седем минути по-късно, когато техният голмайстор Виктор Осимен се разписа със страхотен изстрел точно под напречната греда. В 57-ата минута Баез нямаше същия късмет, след като неговият пряк свободен удар се отклони в близкия стълб на противниковата врата. За сметка на това, в 79-ата минута капитанът на гостите Джовани Ди Лоренцо изведе Осимен сам срещу вратаря, като нигериецът безпроблемно преодоля Стефано Турати с шут по земя за крайното 3:1 в полза на “адзурите”.

Rocky start, solid finish for the defending champs, Napoli 🇮🇹 pic.twitter.com/6EuU1VYV3Z

— Italian Football TV (@IFTVofficial) August 19, 2023

Това беше шеста поредна победа за Наполи срещу днешния му съперник, като след седмица тимът е домакин на Сасуоло, а новакът има ново домакинство, но този път срещу Аталанта.