Старши треньорът на Байер Леверкузен Чаби Алонсо заяви, че нападателят Патрик Шик може да се завърне в игра в събота при гостуването на Волфсбург от осмия кръг на футболната Бундеслига.

„Реалистично е той да влезе в игра утре. Завърна се към пълноценни тренировки в последните две седмици. По-късно днес ще решим. Чудесно е за отбора, че той отново е на разположение, трябват ни неговите голове, класата му и неговия характер“, коментира Алонсо.

Xabi Alonso sieht Schick bereit: "Er kann 15 oder 20 Minuten spielen"

Xabi Alonso sieht den lange verletzten Mittelstürmer Patrik Schick bereit für ein Comeback als Joker in der Bundesliga. So steht Leverkusens Trainer vor einer schwierigen Entscheidung… https://t.co/m4eB6IN1Kt

— kicker Fussball (@kickDE) October 20, 2023

Шик обаче не е опция за титулярния състав. Нападателят се възстановява от проблеми с аддукторите от известно време и не е играл от началото на март. Преди това също имаше период, в който 27-годишният чех бе извън терена, пропускайки мачовете от ноември 2022-а до средата на февруари тази година. През лятото Патрик Шик претърпя и операция.

„Трябва да работим с него стъпка по стъпка, тъй като от доста време има проблеми. Дали ще играе 15 или 20 минути, ще видим. Най-важното е, че той се завръща на терена. Нуждаем се от неговите голове, качества и личност“, повтори Шаби Алонсо.