Олимпиакос победи Уест Хем с 2:1 в мач от група А на Лига Европа и прекъсна серията от 17 поредни срещи без загуба на "чуковете" в европейските клубни турнири. Костас Фортунис и Родиней донесоха успеха на гръцкия гранд, който вече има четири точки в групата. Уест Хем остана на първата позиция с шест пункта, колкото има и Фрайбург, който победи като гост Бачка Топола с 3:1 като гост.

Резулатът можеше да бъде открит в 9-ата минута Сотирис Александрупулос стреля от границата на наказателното поле, но Алфонс Ареола спаси.Секунди след това Саид Бенрама се оказа на добра позиция в наказателното поле, но изстрелът му мина на няколко сантиметри от десния страничен стълб.

Резултатът бе открит в 33-ата минута от Константинос Фортунис, който преодоля Ареола със страхотен удар от границата на наказателното поле. В първата минута на добавеното време Родиней удвои, след като рикошет заблуди вратаря на Уест Хем.

В началото на втората част “чуковете” можеха да върнат един гол, но изстрел на Джеймс Уорд-Праус от пряк свободен удар мина близо до левия страничен стълб на вратата на домакините. В 79-ата минута Александрупулос предизвика ново спасяване от Ареола.

Три минути преди края на редовното време Лукас Пакета върна един гол за англичаните след хубав изстрел от границата на пеналтерията, но той се оказа недостатъчен.