Леверкузен на Чаби Алонсо прегази с 5:1 Карабах в мач от група “H” на Лига Европа.  Флориан Виртц откри резултата за “аспирините” в 5-ата минута, но в 16-ата Турал Байрамов изравни от дузпа. След това обаче последва истинска вихрушка пред вратата на азерите, като последователно за Леверкузен се разписаха Алехандро Грималдо (29’, 54’), Виктор Бонифейс (35’) и Едмонд Тапсоба (57’).

Домакините откриха резултата още в 5-ата минута. След центриране отляво топката достигна до Флориан Виртц, който с премерен удар направи 1:0. Карабах обаче успя да изравни само след 11 минути, когато Гранит Джака спъна Жуниньо в наказателното си поле и реферът отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Турал Байрамов, който не сгреши и направи 1:1.

Това обаче сякаш само ядоса момчетата на Чаби Алонсо и пред вратата на азерите последва истинска вихрушка от положения. Така се стигна до 29-ата минута, когато домакините си върнаха аванса. Флориан Виртц комбинира добре с Алехандро Грималдо, който с точен удар направи 2:1. Само шест минути по-късно се разписа и щатният голмайстор на Леверкузен Виктор Бонифейс. Нигериецът получи топка от Виртц и с топовен шут от въздуха с дения крак от границата на наказателното поле не остави никакви шансове на вратаря на Карабах Андрей Луньов.

Abpfiff - was für ein Europapokal-Abend! 🌠

Hat Spaß gemacht: "Bayer Leverkusen von 1904, schalalala" #B04QAR 5:1 pic.twitter.com/0v3thDosCI

— Bayer 04 Leverkusen (@bayer04fussball) October 26, 2023

Така Леверкузен постигна 11-а победа от първите си 12 мача във всички турнири, като продължава перфектната си серия в Лига Европа и има пълен актив от 9 точки. Карабах пък остава втори в групата с 6 точки.