Крилото на Астън Вила Николо Дзаниоло днес посети Торино, където в продължение на 3 часа даваше своите показания пред прокурора Мануела Педрота за разследването срещу него относно нерегламентирани залози в нелицензирани сайтове за хазарт, съобщават италианските медии.

Впоследствие адвокатите на футболиста излязоха с изявление, в което уточниха какви са били показанията на италианския национал. “Николо Дзаниоло отговори на всички въпроси и по никакъв начин не избегна възраженията, формулирани от прокурора, като окончателно изясни своята позиция. Не са се появили никакви доказателства относно възможността той да е залагал на футболни мачове. Той призна, че периодично е играл покер и блекджек в нелегални платформи, като уточни, че никога не е бил обект на заплахи. Убедени сме, че съдебното дело срещу нашия клиент скоро ще приключи”, гласи съобщението.

🚨 Nicolò Zaniolo answered to all the questions from Turin’s Prosecutor — he clarified his position.

Zaniolo admitted that he used to bet on illegal platforms — but poker, black jack and not football games.

“We are confident to clarify this story soon”, his lawyers said. pic.twitter.com/WOH18HES97

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) October 27, 2023

Тъй като не става въпрос за футболни залози, очакванията са Дзаниоло да се размине само с глоба, за разлика от Николо Фаджоли и Сандро Тонали, чиито състезателни права бяха спрени съответно за 7 и 10 месеца. Атакуващият играч дори снощи се появи като резерва при победата с 4:1 на Астън Вила срещу АЗ Алкмаар в Лигата на конференциите.

Последвайте канала ни в