Отборът на Тотнъм победи с 2:1 тима на Кристъл Палас като гост в мач от 10-ия кръг на Премиър лийг. Головете за победата на “шпорите” паднаха след автогол на Джоел Уорд (53') и попадение на Хюн - Мин Сон (66'), а за "орлите" точен бе Джордан Аю (90'+4')

С успеха отборът, воден от Анге Постекоглу остана на върха в английския шампионат и дръпна с пет точки пред актуалния шампион Манчестър Сити, който заема второто място. Кристъл Палас от своя страна остана във втората половина на класирането на комфортна преднина пред “опасната зона”.

През първото полувреме гостите владееха топката през повечето време, но не успяха да създадат реална опасност пред противниковата врата. За сметка на това играчите на Палас бяха изключително агресивни в преден план и окрилени от домакинските привърженици стигнаха до цели пет ъглови удара.

След почивката нещата коренно се промениха и момчетата на Анге Постекоглу нанесоха бърз удар. Само девет минути след подновяването на играта гостите се възползваха от грешка на съперника и принудиха Джоел Уорд да прати топката в собствената си врата.

The Tottenham boys. pic.twitter.com/bbhb4Y9sUn

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) October 27, 2023

Около четвърт час по-късно “шпорите” шамаросаха любезните си домакини за втори път. Бренън Джонсън подаде към Хюн - Мин Сон в наказателното поле и за нападателя остана лесната задача да удвои преднината на своите.

📸 @Sonny7 pic.twitter.com/ucyiKD3wP0

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) October 27, 2023

До края футболистите на Рой Ходжсън опитаха да се върнат в мача, но срещнаха добре организираната отбрана на гостите. Все пак те пратиха топката във вратата, пазена от Гулиелмо Викарио, когато в добавеното време Джордан Аю се разписа. При атаката остана съмнение за игра с ръка, но при преразглеждането на ситуацията чрез системата VAR редовността на попадението бе потвърдена.

В следващите минути гостите потрепериха за победата след поредния корнер за момчетата на Ходжсън, както и още няколко изсипани топки в наказателното поле, но "шпорите" оцеляха и се поздравиха с победата, която им даде удобна преднина на върха, каквато до този момент не са имали в ерата на Премиър лийг.

Four wins on the bounce and still unbeaten! 💪

COME ON YOU SPURS! 🤍 pic.twitter.com/WPPXAkr5Hk

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) October 27, 2023

Така отборът на Тотнъм записа своята трета поредна победа, докато играчите на Кристъл Палас загубиха за първи път от 16-и септември насам.

Последвайте канала ни в