Тотнъм ще остане на върха във временното класиране на Висшата лига и след 10-ия кръг, след като победи Кристъл Палас като гост в лондонско дерби, завършило 2:1 в полза на „шпорите“. Успехът за Тотнъм дойде след автогол на Джоел Уорд и попадение на Хюн-мин Сон. За Палас се разписа Джордан Аю. На върха в таблицата „шпорите“ вече имат 26 точки, докато Палас е 11-и с 12 точки в актива си.  

На „Селхърст Парк“ домакините започнаха по-добре и в първите 7 минути Гуилелмо Викарио спаси удари на Джордан Аю и Одсон Едуар.

Хората на Анге Постекоглу отвърнаха с удар на Джеймс Мадисън в 17-ата минута, който обаче не беше никак точен и мина покрай вратата.

Осем минути след началото на второто полувреме гостите ликуваха, тъй като след остро центриране на Джеймс Мадисън, Джоел Уорд си заби автогол.

Две минути по късно Уил Хюз качи топката на главата на Марк Гуехи, чийто удар отблизо бе неточен.

Тотнъм удвои резултата в 66-ата минута. Хюн-мин Сон получи топката в наказателното поле от Бренън Джонсън и без да се колебае я прати в десния ъгъл на вратата, пазена от Сам Джонстън.

Кристъл Палас върна гол в 4-ата минута на добавеното време, когато Джордан Аю се разписа, овладявайки топката след дълго подаване от дълбочина на Йоахим Андерсен. Попадението бе преразглеждано с ВАР в продължение на няколко минути, за да се прецени дали нападателят си е помогнал с ръка при своя гол. Системата прецени, че не е имало неразрешена игра и голът остана. За повече обаче хората на Рой Ходжсън нямаха време и Тотнъм взе лондонското дерби.