Челси посреща Брентфорд на „Стамфорд Бридж“ в дерби на Западен Лондон, което е част от десетия кръг на Премиър лийг. „Сините“ се намират в най-добрия си период, след като записаха три победи и едно равенство в последните си четири мача във всички турнири. Преди седмица Брентфорд регистрира едва втората си победа от началото на сезона, но „пчеличките“ всъщност са само на две точки от днешния си съперник. Брентфорд е във впечатляваща серия от 12 поредни мача без загуба в лондонски дербита. В тях отборът има шест победи и шест равенства.

Маурисио Почетино е направил три промени в сравнение с отбора, който направи 2:2 с Арсенал преди седмица. Аксел Дисаси се завръща след контузия и заменя Мало Густо, което означава, че Марк Кукурея се мести отдясно. Нони Мадуеке и Николас Джаксън също започват вместо Михайло Мудрик и Енцо Фернандес, които не са в групата.

In the blue corner! 💪#CheBre pic.twitter.com/3xtnPvfKgo

— Chelsea FC (@ChelseaFC) October 28, 2023

Аарън Хики се завръща след изтърпяно наказание в състава на Брентфорд. Матс Рурслев заменя Ониека, който заедно с Мопе е на пейката за началото.

Челси: Санчес, Кукурея, Силва, Дисаси, Колуил, Кайседо, Палмър, Галахър, Стърлинг, Джаксън, Мадуеке

Брентфорд: Флекен, Хики, Айер, Пинок, Колинс, Янелт, Йенсен, Рурслев, Ньоргор, Уиса, Мбемо

Последвайте канала ни в