На феновете на Интер им е било забранено да използват свирки срещу нападателя на Рома Ромелу Лукаку в предстоящия сблъсък между двата отбора на "Джузепе Меаца", потвърдиха от “Курва Норд”.

Както е известно, ултрасите на “нерадзурите” бяха планирали да раздадат 30 хиляди свирки, които да бъдат използвани от зрителите срещу Лукаку. Привържениците на Интер са настроени против белгийския национал заради поведението на играча, с което той провали завръщането си в клуба през лятото. Според италианските медии се е провела среща между Интер, Рома и миланската полиция за мерките по време на утрешния двубой. Именно там се е взело решението употребата на свирките да бъде забранена. От римския клуб не са настоявали за това, като изборът е бил направен изцяло от местните власти. Така ако има надуване на свирки по време на мача, това би могло да доведе до наказание за домакините.

“Поредната злоупотреба. Забраниха свирките!! Преди две години беше ОК да има 10 000 във Флоренция. Правилата не са едни и същи за всички”, написаха от “Курва Норд” в Инстаграм.

От фенгрупировката на Интер визират случая от март 2022 г., когато феновете на Фиорентина посрещнаха бившия си нападател Душан Влахович на “Артемио Франки” именно с използването на 10 хиляди свирки срещу него в знак на негодувание заради решението му да премине в Ювентус.

Последвайте канала ни в