Атлетико Мадрид не сбърка в домакинството си на Алавес и се наложи с 2:1. Родриго Рикелме и Алваро Мората бяха точни за "дюшекчиите" още преди почивката и донесоха рекордния в историята на клуба 15-и пореден успех на собствен терен в Ла Лига. Предишната най-дълга серия от победи у дома отново беше под ръководството на Диего Симеоне.

Атлети вече е на трето място в класирането. "Лос колчонерос" изпреариха Барселона и се доближиха на три точки от Реал Мадрид и Жирона, но са с мач по-малко от водачите в подреждането.

От началото на сезона мадридчани имат само едно поражение - 0:3 от Валенсия на "Местайя". Отборът има най-стабилната защита в Ла Лига с 9 допуснати попадения и е отбелязал 25 гола, като по този показател дели първото място с Жирона. 

Срещу Алавес Симеоне не изненада с избора си за атаката и отново гласува доверие на Гризман и Мората. Младокът Рикелме, който се включи силно при равенството срещу Селтик в Шампионската лига (2:2), този път започна от първата минута, а на пейката седна Хави Галан. 

Атлетико пропусна два ранни шанса да поведе. След центрирания от корнер на Гризман удари с глава отправиха Саул Нигес и Марио Ермосо, но и двамата не бяха точни. В средата на полувремето Мората също се размина с гола, макар че се намираше на няколко метра от вратата. 

В 26-ата минута испанският национал намери Рикелме с хубав пас в другия край на наказателното поле. Халфът технично овладя топката и преодоля противников защитник, след което с шут под гредата откри резултата. 

Домакините имаха тотален контрол на двубоя и малко преди почивката удвоиха аванса си. Капитанът Коке комбинира с Мората и той отбеляза 6-ия си гол през кампанията. Самият Коке пък записа асистенция номер 102 с екипа на Атлетико - рекорд за клуба.

Второто полувреме беше доста по-спокойно. Мадридчани не даваха никакви шансове на Алавес да застраши Ян Облак, а с влизането на Маркос Йоренте и Анхел Кореа внесоха допълнителна агресия в играта си. Гол на Гризман беше отменен и предизвика гнева на Симеоне и футболистите му, защото преди Йоренте да извърши нарушение срещу Рубен Дуарте, такова имаше срещу самия футболист на Атлетико.

В края на мача домакините се отпуснаха и позволиха на Алавес да върне едно попадение. Негов автор стана Андер Гевара в добавеното време след пас на резервата Янис Хаджи. Отборът от Витория се намира точно над зоната на изпадащите с 9 точки и няма победа в последните си 6 двубоя в Ла Лига.

Следващият мач на Атлетико е гостуване на Лас Палмас.

Последвайте канала ни в