Ал-Насър продължи със силните си игри напоследък и записа нова победа на сметката си. Днес възпитаниците на Луиш Кастро надделяха с 2:0 над Ал Халеей. Срещата бе от 12-тия кръг на първенството на Саудитска Арабия. Кристиано Роналдо откри резултата в 26-ата минута, а Аймерик Лапорт затвърди успеха на своя тим в 58-ата минута.

Всъщност Ал-Насър можеше да поведе още в 10-ата минута, когато Садио Мане прати топката в мрежата на съперника, но попадението не бе зачетено. 

CRISTIANO RONALDO WHAT A GOAL! 🤯 pic.twitter.com/sz1PevASvq

— TC (@totalcristiano) November 4, 2023

В 26-ата минута резултатът все пак бе открит. Роналдо получи топката пред наказателното поле, залъга защитник, че ще стреля, спря се и след това все пак шутира към вратата и отбеляза за 1:0.

В 58-ата минута домакините добавиха втори гол в кошницата си. При едно центриране от фаул топката бе свалена от Роналдо пред голлинията, където Лапорт бе на правилното място, за да я чукне отблизо във вратата за 2:0.

CRISTIANO RONALDO WHAT AN ASSIST FOR LAPORTE!!!

2-0.pic.twitter.com/a3W6cLbH2i

— The CR7 Timeline. (@TimelineCR7) November 4, 2023

В другите мачове от кръга днес Абха победи Ал-Ахуд в трилър с 3:2, докато Ал-Етифак и Ал-Раид направиха нулево реми.

След днешния успех Ал-Насър продължава да държи второто място с 28 точки, като изостава на 4 зад лидера Ал-Хилал. Трети е Ал-Таавон с 24 точки и мач по-малко.