Ливърпул победи Челси с 2:1 в дербито помежду им от 8-ия кръг на Премиър лийг. По този начин мениджърът Арне Слот постави своеобразен рекорд, печелейки 10 от първите си 11 мача начело на "мърсисайдци", изравнявайки постижението легендата Кени Далглиш от 1990 година. Той обаче не бърза да се радва и заяви, че по-сериозни оценки на отбора трябва да се дават след следващите 7 мача.

"Много съм доволен от резултата. В един идеален свят щяхме тотално да ги надиграем, но в случая това не бе така. Получи се равностоен мач и трябваше да работим доста здраво, за да не получим голове. Къртис и Доминик имаха решаващи намеси в защита, които бяха също толкова важни, колкото и головете, които вкарахме", заяви Слот.

"Смятам, че не трябва да се правят големи изводи след този мач, оценявайте ни след следващите седем. Големият тест за нас е да играем в Шампионската лига и в Премиър лийг през три дни. Това правеха Сити и Арсенал в последните два сезона. Помните колко трудно ни бе преди две години, а същото може да се каже и за Манчестър Юнайтед и Нюкасъл, които също доста страдаха миналата година. Нека минем този тест и да видим къде се намираме", допълни нидерландецът.

Наставникът специално похвали Къртис Джоунс за представянето му в този мач.

"Той имаше трудната задача да пази Коул Палмър, който е невероятен футболист по мое мнение. Но Къртис се справи наистина добре. Невъзможно е да удържиш такъв играч за 90 минути, но той се справи, а това се отрази и на представянето на другите ни играчи", смята специалистът.

Следвай ни:

Снимки: Imago