Треньорът на Интер Симоне Индзаги остана доволен след победата с 1:0 над Рома на "Олимпико". Той заяви, че там се играе трудно и е щастлив, че тимът му успя да вземе трите точки. Той не подмина и темата с контузиите в тима му.

"Очевидно е, че имахме проблеми в халфовата линия, тъй като Аслани и Жиелински вече ляха извън строя. Чалханоолу не бе в оптимална форма в последните дни, така че ми се искаше да му дам почивка, но нямаше как. Той опита да играе, но почувства болки в аддуктора и спря преди да стане по-зле", започна Индзаги.

Той коментира и фактът, че тимът му получава повече голове срещу по-слабите отбори, отколкото срещу по-силните.

"Явно става въпрос за концентрация. Рома е силен и класен отбор и се представи доста добре. Първото полувреме бе балансирано, но през второто имахме две-три възможности да удвоим преднината си и да решим всичко в мача. На "Олимпико" се играе трудно, така че съм доволен от представянето ни. Резултите ни у дома са добри, но загубихме ценни точки срещу Монца и Дженоа, затова бе важно да сложим край на това. Не е лесно да се победи тук. Рома е солиден отбор с добри играчи, така че фактът, че трябва да използвам две принудителни смени в началото бе реален проблем", допълни специалистът.

Накрая той похвали специално и автора на победния гол Лаутаро Мартинес.

"Той трябва да продължи да прави това, което прави с Интер и Аржентина в последните години. За мен той е един от петимата най-добри футболисти в света и заслужава всеки успех. За мен той ще бъде в топ 5 в класацията за "Златната топка", завърши наставникът.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages