Копенхаген се наложи над Манчестър Юнайтед с 4:3 на стадион „Паркен“ в мач от четвъртия кръг от група „А“ на Шампионска лига.

Расмус Хьолунд вкара два гола за „червените дяволи“ в 3-ата и 28-ата минута. Манчестър Юнайтед остана с човек по-малко на терена, след като Маркъс Рашфорд получи директен червен картон в 42-ата минута. До края на първото полувреме Копенхаген възстанови паритета след головете на Мохамед Елиунуси и Диого Гонсалвеш от дузпа. Бруно Фернандеш възстанови преднината на своя тим след точно изпълнена дузпа в 69-ата минута. Лукас Лерагер възстанови равенството в 83-ата минута, а Рууни Барджи вкара победния гол за датските „лъвове“ в 87-ата минута.

След този успех Копенхаген се изкачи до второ място в групата с актив от 4 точки, докато Манчестър Юнайтед остава на дъното на таблицата с 3 пункта.

Манчестър Юнайтед излезе напред в резултата още в 3-ата минута, когато Маркъс Рашфорд изведе Аарън Уан-Бисака по десния фланг. Крайният бранител сви топката за Скот Мактоминей, чийто пас успоредно на голлинията бе засечен от Расмус Хьойлунд.

Расмус Фалк премина чрез дрибъл през Кристиан Ериксен, след което стреля към долния десен ъгъл на вратата в 11-ата минута, но Андре Онана се намеси рутинно.

Играта бе спряна за период от 10 мунити, след като първо човек нахлу на терена, след което Джони Еванс бе заменен принудително, а след това фен на трибуните трябваше да получи спешна медицински помощ.

Манчестър Юнайтед поде контраатака от Бруно Фернандеш, който изведе Алехандро Гарначо на чиста позиция. Ударът на аржентинеца бе отразен от Камил Грабара, след което Расмус Хьойлунд бе на правилното място в точния момент, за да прати топката за втори път във врата на Копенхаген в 28-ата минута.

Само минути по-късно Фернандеш изведе Хьойлунд, който отправи мощен изстрел, спасен от Грабара. От последвалия корнер Фернандеш центрира на втора греда, където Хари Магуайър засече с глава, но полският страж на домакините успя да се намеси отново в 30-ата минута на двубоя.

Фернандеш комбинира с Хьойлунд, който хвана топката около централната линия и пробяга цялата половина на Копенхаген, след което стреля от границата на наказателното поле в 40-ата минута, но покрай десния страничен стълб на вратата.

В 42-ата минута Манчестър Юнайтед с човек по-малко на терена, след като Домантас Румшас преразгледа ситуацията, в която Маркъс Рашфорд настъпи Елиас Йелерт. Първоначално положението бе подминато, но на повторението се видя как звездата на "червените дяволи" застъпи глезена на своя опонент.

Диого Гонсалвеш стреля директно от пряк свободен удар в 44-ата минута, но топката рикошира право в напречната греда.

Копенхаген върна един гол в 45-ата минута, когато Петер Анкерсен напредна по десния фланг и центрира за Диого Гонсалвеш, който от своя страна сви топката за Мохамед Елиунуси, чийто удар в средата на вратата, порази целта, за да намали пасива своя тим.

В осмата минута от добавеното време на първото полувреме Хари Магуайър игра с ръка в собственото си наказателно поле, а главният рефер не се поколеба да посочи бялата точка. Диого Гонсалвеш се нае с изпълнението на дузпата, стреля в долния десен ъгъл и възстанови паритета.

Копенхаген започна активно на старта на второто полувреме. Денис Вавро стреля от далечна дистанция в 51-ата минута, но ударът му не затрудни Андре Онана.

Виктор Клаесон комбинира с Гонсалвеш, който си нагласи топката и стреля от границата на наказателното поле, но отново Андре Онана успя да спаси в 59-ата минута.

Бруно Фернандеш центрира от статично положение на втора греда, където Хари Магуайър засече с глава, а топката рикошира в ръката на Лукас Лерагер. Главният рефер преразгледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка. Капитанът Бруно Фернандеш се нае с изпълненито на дузпата, стреля в горния ляв ъгъл и реализира по безапелационен начин в 69-ата минута.

След дълго разиграване от страна на Копенхаген в 83-ата минута Расмус Фалк центрира топката на втора греда, където Лукас Лерагер се измъкна от Диого Далот и прати топката за трети път във вратата на Манчестър Юнайтед.

В 88-ата минута на срещата след хаос в наказателното поле на Копенхаген, топката бе отбита от Хари Магуайър. Рууни Барджи остана свободен на втора греда и с удар от воле парти топката в горния десен ъгъл на вратата, за да може Копенхаген да поведе за пръв път.

Във втората минута на добавеното време Хари Магуайър отправи мощен изстрел по посока на вратата на Копенхаген, но топката рикошира право в напречната греда.

Група "А"
Байерн - Галатасарай 2:1
1:0 Хари Кейн (80), 2:0 Хари Кейн (86), 2:1 Седрик Бакамбу (90+3)

Копенхаген - Манчестър Юнайтед 4:3
0:1 Расмус Хьойлунд (3), 0:2 Расмус Хьойлунд (28), 1:2 Мохамед Елионуси (45), 2:2 Диого Гонсалвеш (45+8-дузпа), 2:3 Бруно Фернандеш (69-дузпа), 3:3 Лукас Лерагер (83), 4:3 Рууни Барджи (87)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !