Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг сподели очакванията си за предстоящото дерби с Ливърпул. Според него мърсисайдци имат важно предимство в сблъсъка и то е свързано с факта, че те имат много опитен и добре окомплектован състав. В същото време "червените дяволи" са в процес на изграждане и тепърва ще трупат този опит.

"Не искам да коментирам Слот, а Ливърпул. За всеки е ясно, че нашите клубове са в различен етап от своето развитие. Те имат зрели играчи, които играят отдавна заедно и са много опитни. При нас имаме микс от различни футболисти и все още изграждаме съвсем нов отбор. При тях има ясна структура в отбора, ясни отношения и партньорства между футболистите. Това е нещо изградено през последните години, което Слот наследи. Така че нещата наглед са същтите като преди, но аз забелязвам, че има и някои разлики след неговото идване, които самият той привнесе в отбора", заяви Тен Хаг.

В същото време в Юнайтед ситуацията е доста различна, като срещу Брайтън в състава имаше четирима играчи под 23 години.

"Това бе една от причините да дойда тук, заради предизвикателството. Знаех, че това ще е едно от най-трудните неща в живота ми - да дойда в клуб пълен с проблеми и да опитам да променя нещата. Аз наследих история от шест години без трофей, а това означаваше, че в съблекалнята няма нужното качество. Затова трябваше да изградим нещата отначало, да минем на по-високо ниво. Взехме нови играчи, добавихме някои младежи и така започнахме нов цикъл, като още сме в период на транзиция", допълни нидерландецът.

Той също така защити Маркъс Рашфорд, който отнесе доста критики за играта си срещу Брайтън.

"Вие критикувате всеки, без значение какво прави. Не е важно дали печелим или губим, ако съм сменил играч, вие решавате, че не съм доволен от него. Аз съм доволен от Рашфорд, от това, което свърши в подготовката, в мача с Фулъм и в този с Брайтън. Не го замених, защото е играл слабо. Не, просто се налага да въртя добри играчи и да пусна такива от пейката, които да внесат нова енергия в мача. Ще има много такива ротации, така че не си правете грешни изводи. Понякога ще има моменти, когато не съм доволен от даден футболист, но това не се отнася за тази ситуация. Така че това са глупави анализи", завърши специалистът.

Следвай ни: