Халфът на Манчестър Юнайтед Кристиан Ериксен все още може да напусне клуба това лято. 32-годишният плеймейкър е желан от белгийския гранд Андерлехт и датчанинът може да поеме в тази посока, твърди местното издание "Het Belang van Limburg".

Ериксен не е основен играч в сметките на Ерик тен Хаг и в първите два мача от сезона бе на резервната скамейка и не се появи в игра. Той ще има още по-сериозна конкуренция в средата на терена след привличането на Мануел Угарте от Пари Сен Жермен, така че и самият играч едва ли ще има нещо против да напусне "Олд Трафорд".

Изпълнителният директор на Андерлехт Йеспер Фредберг отдавна иска да привлече датчанина, но се предполага, че той ще изчака до самия край на трансферния прозорец в Белгия, преди да отправи официална оферта. В Англия прозорецът за входящи трансфери затвори, но това не пречи клубовете да продават играчи в първенства, където все още е позволено, а в Белгия това важи до 6 септември.

Интересното е, че Ериксен е вторият играч с най-много асистенции за Манчестър Юнайтед в последните два сезона след Бруно Фернандеш. Той дойде на "Олд Трафорд" от Брентфорд със свободен трансфер през 2022 година и записа 72 мача, 3 гола и 13 асистенции за "червените дяволи".

Следвай ни: