Бранителят на Ботев Пловдив Йонас Там стана причина жълто-черните да загубят по нелеп начин гостуването си на Арда в Кърджали! Снажният защитник загуби топката пред наказателното поле, след което фаулира грубо като за червен картон съперник, а при авантажа домакините реализираха единственото попадение в срещата. Така двойната грешка на Там коства не само гол, но и оставането с човек по-малко на терена за пловдивчани.

Първата интересна ситуация дойде в 3-ата минута, когато Укаки показа скоростта си, справи се с двама защитници на Арда и проби отдясно. Крилото стреля от малък ъгъл, но Господинов спаси. В 11-ата минута Ботев се размина с това да открие резултата. След изпълнение на ъглов удар Вини Трибуле беше оставен напълно сам и стреля с глава. Вратарят на Арда успя инстинктивно да се намеси, а след това топката се отклони и в страничния стълб. В следващите минути интересни ситуации липсваха. Ботев стигна до няколко ъглови удара, които обаче не доведоха до нищо. В 38-ата минута Антонио Перера стреля от границата на наказателното поле, но Господинов без проблеми улови. Малко по-късно отново Трибуле надскочи противников защитник и стреля с глава, но и този път стражът на домакините се намеси. Така след 45 минути игра двата тима се оттеглиха при нулево равенство на почивката.

Първата интересна ситуация за второто полувреме се откри едва в 59-ата минута, когато падна и попадение. Разиграване между защитниците на Ботев доведе до груба грешка на Йонас Там, който не успя да овладее добре кълбото точно пред наказателното си поле. Чинонсо Офор отне и се сблъска с бранителя на “канарчетата”. Топката в крайна сметка стигна до Иван Тилев, който останала сам срещу Ханс Бернат не сбърка и откри 1:0. Веднага след гола Драгомир Драганов беше привикан от ВАР, за да разгледа ситуацията при сблъсъка между Йонас Там и Чинонсо Офор точно преди попадението. В крайна сметка главният рефер показа директен червен картон за защитника и така остави Ботев с 10 души на терена.

Въпреки че останаха с човек по-малко, “канарчетата” вдигнаха оборотите и се впуснаха в търсене на гол. В 71-ата минута Трибуле отправи нов изстрел с глава, но и този път Господинов се намеси. Малко по-късно пък влезлият като резерва Видев можеше да вкара, но не от успя да нацели топката от близка дистанция след разбъркване в наказателното поле.