Старши треньорът на Рилски спортист Любомир Киров говори след победата над Спартак Плевен с 95:76 в двубоя за Суперкупата на България.

“Приятно е усещането да спечелим трофей в нашата зала. Отдавна не го бяхме правили тук, така че съм много щастлив, че успяхме да се преборим. По-подготвеният отбор сме от тях. Изиграхме добър мач, но все още имаме да чистим доста неща в играта си. Спартак ще изглежда по-различно следващият път, когато играем срещу тях. Отборният баскетбол беше на нивото, на което трябва да бъде и съм доволен от мача.

Мачовете в ШЛ много ни помогнаха. Сверихме си часовниците срещу много силни отбори. В групата отборите са доста класни, но сме готови. Там се играе на различна скорост и усилието трябва да бъде по-голямо. Няма да бъде лесно. Ще дадем всичко от себе си да изглеждаме по този начин срещу всеки противник, независимо дали в България или в международен турнир.

Юре го познавам много добре. Гледал съм го много пъти. Той е младо момче с игра на център. Отдавна не сме имали такъв висок човек. Благодарение на ръководството ние успяхме да го направим. Той е на 24 години и все още има какво да учи, но е много добро попълнение за нашия отбор. Определено като имаш такъв човек под коша нещата стават по-различни”, заяви Киров.

Следвай ни: