Наставникът на Спартак Плевен Любомир Минчев говори след поражението на тима му от Рилски спортист със 76:95 в мача за Суперкупата на България.

“Не изглеждахме по начин, по който на мен ми се е искало. Има нормално разочарование в мен, а сигурно и в отбора. Аз съм се съгласил да играем този мач, при положение че съм знаел, че може би нямаше да бъдем готови на база на това кога сме се събрали, колко сме готови като информация да поемат играчите и да отговорят на определените изисквания. Съгласил съм се и може би аз съм си виновен. Може би можехме да си спестим едно такова разочарование. Това все пак е шанс - играеш за купа. Не съм избягал от това нещо. Като решение независимо от резултата и играта, то е правилно за мен.

Имаше доста позитивни неща в предния мач, с изключение на последните пет минути. Днес в по-голямата част от срещата изглеждахме недобре и няма как да говорим сега за позитиви.

Пределно ясно ми беше, че не сме готови да изиграем три мача в рамките на шест дни. Независимо от всичко е шанс да играеш за купа и той не трябва да се отказва. Не съм го предвиждал от самото начало. В хода на подготовката това нещо се е получило. За мен това е абсолютно резонно, че днес сме загубили. Може би ще има доста разочарование в играчите и мен, но няма значение. Трябва да се справяме в такива тежки ситуации. В такива ситуации един отбор показва характер, а не когато всичко върви по мед и масло”, каза Минчев.

Следвай ни:

Снимки: Борислав Трошев