Григор Димитров се радва на любовта на феновете преди първия си мач на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай. Най-добрият български тенисист имаше специална среща със своите почитатели, на която раздаде много автографи върху картички и тенис топки. Той с готовност и усмивка позира и за много снимки.

@GrigorDimitrov @SH_RolexMasters pic.twitter.com/4z3aRdNL9c

— griglobal 🇧🇬🎾🇺🇸 (@griglobal1) October 1, 2024

В интервю Григор сподели, че много му харесва да прекарва време в Китай и обича местните си фенове. Той разказа, че е имал възможността да разгледа града и да посети някои добри ресторанти, включително такива със звезда Мишлен.

“Обичам да съм в Китай и обичам китайските ми фенове. Винаги е забавно. Страхотно е, че всеки път имам възможност да се потопя и в културата на страната“, заяви Григор.

“Тук, особено в Шанхай, последните дни си направих няколко среднощни разходки. Обичам да разучавам града. Имам добър приятел от тук и той ни разведе, за да ни покаже някои места. Шанхай през нощта е специален. Бяхме на няколко места със зашеметяващи гледки от покрива, посетихме ресторанти със звезда Мишлен. Опитах и различни храни, които беше готино“, добави Димитров.

Dimi ❤️s Shanghai @GrigorDimitrov #RolexShanghaiMasters pic.twitter.com/G3hlyL5G2l

— Rolex Shanghai Masters (@SH_RolexMasters) October 1, 2024

33-годишният хасковлия е поставен под №9 в основната схема в Шанхай е като такъв той пропуска първия кръг. Във втория негов съперник ще бъде победителят от мача между Чжъчнън Чжан (Китай) и Зизу Бергс (Белгия) .

Григор Димитров, десети в света в момента, през миналата година достигна до полуфиналите, където загуби от Андрей Рубльов (Русия) с 6:7(7), 3:6. Това означава, че той има да защитава 360 точки. Сега двамата могат да се срещнат отново, но в четвъртия кръг.

Българинът не е участвал в срещи от ATP Tour от началото на септември, когато се отказа заради контузия на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ. Димитров игра в демонстративен мач срещу сърбина Новак Джокович в София на 17 септември и след това в отборния турнир „Лейвър Къп“ в Берлин на 20 септември, а в последствие се оттегли от надпреварата в Пекин заради физически проблем.

“Мастърс”-ът в Шанхай до голяма степен може да реши ребуса относно евентуалното участие на първата ни ракета във Финалите на АТР в Торино през ноември. В турнира участват най-добрите осем през сезона, като до момента Григор е завоювал 2835 точки, а намиращият се на осма позиция Алекс де Минор е спечелил 3305.

Другият турнир, който се явява ключов за евентуалното участие на Григор на Финалите в Торино, е заключителният “Мастърс” в Париж, където през миналия сезон първата ни ракета игра финал, който обаче за жалост загуби от Новак Джокович.

Следвай ни: