Финалният мач за Суперкупата на Европа за жени на ФИБА между Фенербахче ОПЕТ и Бешикташ беше отложен за утре заради хвърлени на терена предмети от трибуните. Инцидентът се случи още във втората минута на мача и отборите отидоха в съблекалнята след предупреждение на съдиите.

Атмосферата на трибуните бе повече от гореща, тъй като един срещу друг застанаха два от големите турски съперници. Агитките на двата отбора се бяха развилнели, крещейки обиди едни срещу други, а след това започнаха да хвърлят и предмети по терена, като според непотвърдена информация дори е имало и произведени изстрели.

🇹🇷 Match interrompu (et très probablement reporté) entre Fenerbahçe et Besiktas lors de la SuperCoupe d’Europe féminine suite à des jets de projectiles…

Encore une jolie idée de la @FIBA qui a décidé d’organiser cette rencontre à Istanbul. 💡 pic.twitter.com/Wknb521p5q

— Fenomeno (@Fenomeno_EU) October 2, 2024

От ФИБА взеха решение мачът да бъде спрян и да се доиграе утре пред празни трибуни.

"Мачът за Суперкупата на Европа между Бешикташ и Фенербахче ОПЕТ в Истанбул днес бе спрян във втората минута на първата четвърт заради непристойното поведение на феновете по трибуните. След консултации с ръководствата на двата клуба, играчите и делегациите, ФИБА взе решение мачът да се доиграе утре, 3 октомври, в 16:00 часа местно време при затворени врата и без присъствието на фенове", обявиха от ФИБА.

Следвай ни: